Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Raport: Dizolvarea rapidă a statului de drept în Europa

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Raport: Dizolvarea rapidă a statului de drept în Europa
19 țări au fost subiectul unui Raport tocmai publicat privind situația statului de drept în Europa. Și România este inclusă între ele. Link: https://dq4n3btxmr8c9.cloudfront.net
 
 
Raportul este lung și atestă declinul statului de drept și al democrației în Europa în care trăim și cu care ne lăudăm a fi civilizată și liberă. Nu tocmai. Raportul nu surprinde prin concluziile lui. În primul rând, surprinde prin ceea ce nu discută: abuzurile atroce asupra drepturilor civile ale cetățenilor continentului pe perioada pandemiei.

Raportul se cam rătăcește și se învârte în cercuri privind aspectele pe care le examinează pentru a testa temperatura democrației și a statului de drept: libertatea jurnalistică, volumul litigiilor de tip SLAP împotriva presei, hărțuirea jurnaliștilor, corupția, opacitatea alegerilor, comasarea abuzivă a alegerilor. Dar cel mai important și major criteriu – abuzurile împotriva drepturilor noastre pe perioada dictaturii pandemiei – nu este menționat.

Ceea ca dă un gust rânced întregului experiment. E imposibil să evaluezi în mod obiectiv sănătatea democrației și respectului față de lege în oricare democrație, fără a discuta, în primul și în primul rând, încălcările constituționale din vremea pandemiei, abuzurile clasei politice, abuzurile autorităților și, din nefericire, indiferența crasă a tribunalelor față de strivirea drepturilor noastre civile pe perioada tiraniei pandemice. Pentru că, în realitate, anii 2020-2022 au fost ani ai tiraniei, nu ai libertății, ai unei tiranii vopsite în culorile constituționalității.

Raportul ar trebui să ne dea un impuls și mai determinat să ne prezentăm la vot pe 9 iunie și să eliminăm de la conducerea UE pe toți timizii, pe cei compromiși și pe cei care în vremea tiraniei pandemice ne-au asuprit.

Mergem la vot! Votăm listele Alianței AUR pe care candidează și dl Petre Costea, Președintele ARN!

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact
 
Peter Costea