Articole Semnele vremurilor Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Raportul Matic: Drepturile noi le distrug pe cele vechi

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Raportul Matic: Drepturile noi le distrug pe cele vechi
Sâmbătă am discutat în live-ul meu săptămânal Raportul Matic care urmează să fie dezbătut în Parlamentul European săptămânile acestea în comisii, iar apoi să fie supus la vot în plen în mai sau iunie.

Raportul Matic este unul dintre cele mai radicale și extremiste rapoarte ori rezoluții propuse ale Parlamentului European. Voi încerca în aceste zile să vă informez și în scris privind Raportul Matic, concentrându-mă doar pe câteva subiecte. Fiecare frază din Raport este o cauză de îngrijorare pentru creștini și persoanele tradiționale. Săptămâna aceasta vă voi oferi câteva perspective.

Paragraful care îngrijorează cel mai mult mișcările pro-familie, pro-viață, creștine, conservatoare și tradiționale se află pe pagina 6 a Raportului. El dezvăluie subiectul principal al Raportului: drepturile sexuale și reproductive. Paragraful B afirmă că aceste drepturi includ "the rights of all individuals to have their bodily integrity and personal autonomy respected; define their sexual orientation and gender identity; decide whether, with whom and when to be sexually active; decide whether, when and who to marry and when, whether and by what means to have a child or children; have access to the information and support necessary to achieve all of the above".

Tradus în limba română: „Drepturile sexuale și reproductive înseamnă "drepturile tuturor persoanelor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală; să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie; să decidă dacă, cu cine și când să își înceapă viața sexuală; să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii; să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus”.

O expunere mai concisă, directă, fără ambiguități, radicală și alarmantă a ideologiei revoluției sexuale în stadiul ei curent, dar și al obiectivelor, la fel de radicale, ale revoluționarilor sexuali care sunt la cârma Europei, e greu de făcut.

Expunerea este clară, și oricine poate să înțeleagă că ea constituie o declarație de război cultural și valoric împotriva sutelor de milioane de cetățeni ai continentului care nu agreează cu aceste principii. Se impune, însă, și o analiză adițională pentru a înțelege aspectele ascunse, dar și consecințele implementării acestei rezoluții.

Consecințele vor afecta nu doar mintea, ființa ca ființă umană creată după Chipul și asemănarea Creatorului, dar ne vor afecta și buzunarul.

Aplicarea în viața de zi cu zi a drepturile propuse în Raportul Matic impune costuri financiare enorme. Drepturile noi distrug drepturile vechi. Drepturile vechi nu impun costuri financiare pentru societate, dar drepturile noi impun, fie că agream cu ele, fie că nu. Drepturile tradiționale sunt folositoare societății. Cele noi, nu.

De exemplu, exercitarea dreptului la libera exprimare nu impune costuri financiare. Un exemplu contrar este recunoașterea și implementarea unui drept la autodeterminare a identității de gen. Acest pretins ori propus drept decurge din ideologia de gen. Dar, pentru a-l exercita se impun cheltuieli bănești, risipă de timp, risipa resurselor financiare colective, reducerea drastică a productivității persoanei care își schimbă sexul și care, pentru restul vieții, nu va fi fericita, nici productivă, ci o povară financiară pentru noi ceilalți.

Vă ofer câteva cifre care ne ridică sprâncenele. Știați, de exemplu, că doar medicamentele pentru sistarea pubertății adolescenților (puberty blockers), pentru ca apoi să li se faciliteze schimbarea sexului biologic, costă, în Marea Britanie, 20.000 de dolari? Nu total, ci doar anual?

Un om cu rațiune își spune cam așa: cum adică, un adolescent nu produce niciun dolar ori euro, dar societatea trebuie să cheltuiască pentru el 20.000 de dolari anual, doar pentru medicamente?

Știați, de asemenea, că procedura chirurgicală de schimbare a sexului costă aproximativ 200.000 de dolari? Știați, în plus, că operația estetică pentru feminizarea feței bărbaților care se schimbă în femei costă 70.000 de dolari? Știați că operația estetică pentru masculinizarea femeilor care se fac bărbați costă 50.000 de dolari? Știați că prețul unei mastectomii este de 10.000 de dolari?

Aceste costuri însă pot fi dublate ori triplate în cazul persoanelor care își schimbă sexul de mai multe ori pe parcursul vieții. Pe lângă asta, aceste persoane au nevoie de terapie toată viața. Vor vizita periodic un psiholog / psihiatru toată viața, vor lua lecții pentru feminizarea vocii, pentru a învăța cum să meargă ca și femeile și vice-versa.

Prin exercitarea drepturile tradiționale societatea câștigă. Prin exercitarea celor noi societatea pierde. Dar pierdem și noi. Ne afectează nu doar copiii, valorile, drepturile care ne sunt nouă de interes, dar ne impun niște costuri care ne ustură. Asta va fi una dintre consecințele inevitabile ale legalizării educației sexuale în România pe care o urmărește dl Iohannis.

Dragi cetățeni ai României și ai Uniunii Europene: we've been had / am fost păcăliți!