Articole Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ Dl Ciolacu, un Pinocchio al politicii românești

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ Dl Ciolacu, un Pinocchio al politicii românești
Discursul recent al dlui Ciolacu în care a justificat comasarea (ilegală!) a alegerilor este simultan demagogic, dar mai ales îngrijorător.

Dl Ciolacu motivează comasarea (adică încălcarea Constituției!) ca fiind necesară pentru a apăra democrația, statul de drept și suveranitatea României în fața „pericolelor extremiștilor din România”.

O spun, cu scuzele de rigoare: o dezinformare mai grosolană ca acesta era greu de născocit.

Dl Ciolacu pretinde că ascensiunea Alianței AUR în sondajele oficiale (dar mai ales în cele neoficiale și interne ale partidelor) este o „amenințare” pentru România, democrație și drepturile românilor.

Pretinde, în plus, că alianța PSD-PNL și comasarea alegerilor este singura opțiune pentru „salvarea” României de „extremiștii” din mișcarea suveranistă. Mesajul lui este unul mesianic, dar plin de falsități și imaginații crase.

Să fim clari: partidele „extremiste” ale României nu sunt cele suveraniste, ci cele de la guvernare: PSD și PNL. Sunt partidele care ne-au vândut țara la un preț ieftin Bruxellesului, devenind ca urmare adevăratele partide extremiste ale României. Partidele de genul PSD și PNL care promovează avortul și refuză să acorde copiilor nenăscuți dreptul la viață sunt partide extremiste.

Nu îmi pot imagina o poziție mai „extrema” și iresponsabilă din partea unui partid politic decât aceea de a depriva copiii nenăscuți de dreptul la viață. Fără acest drept România va muri.

Ca urmare, un partid politic care vede inevitabilitatea decesului biologic al națiunii și nu îi pasă este, fără îndoială, un partid extremist.

Este clar, de asemenea, că dl Ciolacu nu cunoaște candidații la europarlamentare din partea Alianței AUR. Dacă i-ar cunoaște, opinia lui ar fi diferită. Aceeași impresie se aplică și celorlalți politicieni care nu cunosc efectiv calibrul și calitatea colegilor mei de pe listele Alianței AUR.

Eu îi cunosc. Sunt colegii mei pe care am avut prilejul să-i cunosc îndeaproape în ultimele 6 luni. Vă asigur că nici unul dintre ei nu este „extremist”. Nici unul nu deține afiliații ori simpatii pro-ruse ori pro-Putin.

Dimpotrivă, toți sunt oameni extrem de bine educați, școliți la universități prestigioase din România, dar și din străinătate. Unii dintre ei au făcut carieră în domeniul universitar din Statele Unite și sunt autori a multor articole de specialitate.

Toți deținem poziții pro-europene, temperate însă de realitatea că participarea noastră în Concertul European trebuie făcută pe picior de egalitate și constructiv, adică pentru promovarea intereselor României la nivel de Uniune Europeană.

Lăcustele pe care electoratul din România le-au trimis până acum la Bruxelles au devorat interesele naționale ale României pentru a fi pe placul lumii occidentale.

Am convingerea, însă, ca, prin ajutorul vostru, trădarea României va înceta în iunie, când sperăm să punem în Parlamentul European un număr mare de europarlamentari ai Alianței AUR.

Cât despre comentariul cu totul bizar al dlui Ciolacu că Alianța AUR este o construcție politică anti-occidentală și anti-NATO, omul înțelept nu trebuie să ia în serios această minciună. Exagerările ieftine o iau înaintea rațiunii dlui Ciolacu.

Pe listele Alianței AUR sunt doi candidați, eu și dl Terheș, care am locuit vreme de decenii în Statele Unite. Cum atunci, stimate dle Ciolacu, afirmați că eu și dl Terheș suntem anti-NATO?

Lipsa de judecată de care dați dovadă e în acest sens rizibilă, o falsitate. De peste 33 de ani eu personal promovez democrația și drepturile civile în tribunalele federale americane.

A fi etichetat ca extremist de un Premier care vorbește fără să gândească este un act josnic. Este și o dovadă în plus că tot discursul dlui Ciolacu privind justificarea comasării alegerilor este un act de disperare politică personală, dar și a celor două partide cu adevărat extremiste ale României: PSD și PNL.
Peter Costea