Știri externe Semnele vremurilor Mapamond Creștin Diaspora Română Creștină

Peter Costea ◉ SECULARISMUL ACUZĂ CREȘTINII DE RASISM

elefant.ro%20
evomag.ro%20
Peter Costea ◉ SECULARISMUL ACUZĂ CREȘTINII DE RASISM
O nouă religie civilă s-a zămislit în America în 2020 și 2021: religia anti-rasismului. Pandemia a întors lumea pe dos. Iar uciderea lui George Floyd, bărbat de culoare, în Minneapolis, de către un polițist alb în mai 2020, a incendiat America și, în mai mică măsură și Occidentul.

Subiectele nonstop și zilnice ale anilor 2020 și 2021 au fost pandemia și rasismul. Bătălia împotriva rasismul, însă, a fost transformată și într-o armă de luptă împotriva creștinilor.

Începând din vara lui 2020 voci tot mai stridente s-au lansat critic la adresa creștinilor din America acuzându-i de rasism. Dispute aparent interminabile s-au iscat între creștinii de culoare și ceilalți, primii acuzându-i pe ceilalți de rasism. S-a lansat, de asemenea, și o întreagă mișcare intelectuală care acuză creștinismul în general de rasism, inclusiv creștinii din primul veac al creștinismului, teologia creștină, arta și literatura creștină, filosofia creștină, și chiar Sfintele Scripturi.

Una dintre cărțile cele mai vitrioloce a fost recent publicată și propune așa numită "teorie critică a rasei". Cartea se lansează în mod furibund, în primul rând, împotriva creștinilor neoprotestanți.

Ieri am postat prin rețelele mediatice AFR un comentariu pe acest subiect, o recenzie de carte tradusă din engleză în română de părintele Emil Ember (AFR Baia Mare). Mulțumim părintelui Ember pentru traducerea excelentă și promptă.
 
Recenzia poate fi citită aici: https://www.newsnetcrestin.ro